Publisert av: Yngve Sætre | oktober 30, 2011

Det frivillige Skyttervesen


Regjeringen foreslår å kutte bevilgningene til Det frivillige Skyttervesen (DFS) med 6,2 mill. kroner for 2012, noe som er en nedgang på ca. 20 prosent. Som vi kunne lese i Østlendingen 21. oktober vil et slikt kutt nødvendigvis føre til redusert aktivitet i DFS. Dermed rammes et aktivt arbeid som engasjerer frivillige, ungdom og skyttere over hele landet.

DFS ble opprettet i 1893, og er noe av det eldste det norske samfunn har av organisert frivillig aktivitet. Organisasjonen har i dag ca. 140.000 aktive skyttere og 850 skytterlag. DFS sin bredde og mangfoldige særpreg er et fortrinn ved organisasjonen. Virksomheten bidrar til å fremme sunne holdninger, kunnskap og sikkerhet rundt våpen. Vi skal heller ikke glemme at DFS har en viktig rolle som samarbeidspartner og støtteorganisasjon for forsvaret.

DFS representerer noe av det beste ved norsk frivillighet, nemlig evnen til bredt engasjement og samlende innsats med positivt fortegn. Et konkret eksempel på dette så vi under fjorårets vellykkede landsskytterstevne i Elverum – en folkefest med nesten 6000 deltakere, som ikke hadde vært mulig å gjennomføre uten betydelig frivillig innsats fra både lokale og eksterne krefter.

Statsstøtten til DFS stimulerer til frivillighet, og gir en rekke positive effekter for samfunnet. Et budsjettkutt på 6,2 mill. kroner vil trolig få konsekvenser for lokale skytterlag over hele landet. Dette er uheldig og lite fremtidsrettet. DFS sin virksomhet er grunnleggende positiv – og den bør styrkes, ikke svekkes. Regjeringen må snarest innse dette og begrave sine planer om budsjettkutt.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: