Publisert av: Yngve Sætre | oktober 23, 2011

Invester i forskning


Regjeringen foreslo i statsbudsjettet å legge ned forskningsfondet og gaveforsterkningsordningen til forskning. Statsbudsjettet er forøvrig svakt og ambisjonsløst når det gjelder forskning og utvikling. Denne prioriteringen er underlig – spesielt sett i lys av at Norge allerede ligger lavest av de nordiske landene når det gjelder forskningsinnsats. Vi ligger også under gjennomsnittet i OECD når det gjelder midler til forskning og utvikling som andel av BNP.

Norges rikdom gir muligheter, men også forpliktelser. Vi har et ansvar for å bruke en del av våre ressurser på forskning innen medisin, biologi, teknologi og andre viktige områder. Forskning dreier seg om å finne løsninger på både store og nære problemer. Det handler om å løse globale klima og energiutfordringer – men også om å gi mennesker en enklere og bedre hverdag. Å investere i forskning og utvikling er både i vår og neste generasjoners interesse. Det ansvaret bør vi ikke løpe fra.

Høyre har allerede gitt klare signaler om at partiet vil videreføre forskningsfondet og trappe opp bevilgningene til forskning i sitt alternative budsjett. Det samme bør regjeringen gjøre i det endelige statsbudsjettet. Norge trenger en ambisiøs forskningspolitikk som gir muligheter for fremtiden. Denne politikken bør hente inspirasjon fra C.J. Hambros ord: «Den politikk som er i pakt med fremtiden, må gå ut på å gjøre mulig i morgen det som er umulig i dag.»

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: