Publisert av: Yngve Sætre | oktober 1, 2011

Hev grensen for tollfritak


I dag fikk jeg et brev i posten som sier at jeg må fortolle tre LP – plater som jeg har bestilt fra England. Dette gjør at varene trolig blir noen hundrelapper dyrere samt at det er diverse papirer som må ordnes. Tidligere har jeg alltid bestilt LP – plater til under 200 kroner, men denne gang hadde jeg utilsiktet kommet såvidt over grensen for tollfritak, og dermed settes papirmøllen igang og staten skal ha sitt.

Jeg begriper ikke hvorfor det er en grense på 200 kroner for moms og tollfritak. For 200 kroner er det ikke stort du får kjøpt, og det er også veldig upraktisk hvis man må bestille i flere små forsendelser i stedet for å kunne bestille alt man ønsker på en gang. Kommer du over grensen på 200 kroner settes byråkratiet igang av den grådige staten. Jeg mener det må gå an å heve denne grensen, og gi folk litt større spillerom og frihet når de ønsker å kjøpe seg noen varer fra utlandet. Det kan være flere gode og redelige grunner for å kjøpe varer fra utlandet, for eksempel at det du ønsker ikke finnes å få kjøpt i Norge eller at det er billigere.

Jeg er veldig glad for at Høyre ønsker å gjøre noe med den altfor lave tollgrensen. I sitt stortingsprogram for inneværende periode skriver Høyre at partiet vil heve grensen for moms- og tollfritak fra 200 til 1000 kroner. Dette er etter min mening helt riktig politikk, og det bør absolutt gjennomføres når Høyre forhåpentligvis kommer i regjering i 2013. Da kan jeg bestille vinylplater fra utlandet uten å bekymre meg for moms og toll, og folk flest kan med større frihet handle varer i andre land. Det blir mer lettvint for folk, og dessuten kan staten bruke sine ressurser på viktigere områder enn å kreve inn toll for småtterier, som for eksempel tre LP – plater som koster såvidt over 200 kroner.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: