Publisert av: Yngve Sætre | oktober 2, 2011

Vinglete bilpolitikk


Regjeringen varslet for noen dager siden at dieselbiler skal bli dyrere. Begrunnelsen er at dieselbiler forurenser lokalmiljøet. Avgiftsøkningen skjer bare to år etter at den samme regjeringen satte ned avgiftene på dieselbiler. Begrunnelsen i 2009 var at dieselbiler var gunstig for globalt miljø, men det ble allerede dengang advart mot de lokale forurensningene som dieselbiler medfører.

Det er ganske utrolig at en og samme regjering kan føre en så vinglete bilpolitikk. For bilistene blir dette nærmest håpløst å forholde seg til. Vinglingen fra regjeringen undergraver tilliten til landets bilpolitikk, og bilistene blir naturlig nok sittende igjen med det høyst relevante spørsmålet: Hva blir det neste bilpolitiske krumspringet fra regjeringens side?

Jeg mener at bilavgiftene generelt bør reduseres, og de bør spesielt senkes for miljøvennlige og trafikksikre biler. Bilistene må gis forutsigbarhet i lover, regler og avgifter. Dessuten er det på tide at bilen blir oppfattet som noe annet enn den store miljøsynderen. Jeg er klar over at bil og bilbruk er ugunstig for miljøet, men det skjer faktisk en rivende utvikling når det gjelder biler og utslipp. Det er absolutt på sin plass at vi også anerkjenner bilens positive sider for vårt samfunn. Bilen gir mennesker frihet, og den er helt nødvendig for at mennesker, næringsliv og samfunn skal fungere i hverdagen. Det er faktisk slik at uten bilen stopper Norge.

Yngve Sætre

Reklame

Svar

  1. Ingen skal komme og fortelle meg at det finnes en kunnskap om CO2 og NOx som ikke var tilgjengelig for regjeringen i 2009. Dette er et narrespill. Det hele dreier seg om infløkte måter å snikinnføre skatter på, uten at det blir for mye ramaskrik i befolkningen.

  2. Enig, Lasse. Problemet med lokal forurensning som følge av dieselbiler ble bredt omtalt i en rapport fra Statens Forurensningstilyn allerede i 2008, og jeg husker godt at dette var en del av debatten i 2009. Men regjeringen brukte altså to år på å finne ut dette…

    Y.S.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: