Publisert av: Yngve Sætre | september 29, 2011

Fjern formuesskatten


SV`s leder Kristin Halvorsen gikk nylig ut og varslet at SV vil øke skattene. Partiet går dermed bort fra regjeringens tidligere løfter om å fryse skattene på 2004 – nivå. Det er forsåvidt ikke uventet at SV vil øke skattene. Det er kanskje mer overraskende at Arbeiderpartiet ikke ønsker å gjøre det samme?

Når det gjelder henvisningen til tidligere skatteløfter er det grunn til presisering. Det er tydelig at regjeringens løfter om å fryse skatten på 2004 – nivå ikke gjelder for næringslivet. Dette ettersom skatt på arbeidende kapital har økt fra 3,4 mrd til 6,7 mrd i perioden 2006 til 2011. Dette er en økning på hele 97%.

Skatt på arbeidende kapital rammer næringsliv og verdiskaping, og det er beklagelig at regjeringen ikke tar mer hensyn til de som faktisk skaper verdier i dette landet. Skatt på arbeidende kapital og formuesskatt kan innebære at bedrifter som går med driftsunderskudd må tappe bedriftene for verdier for å betale skatt. Det sier seg selv at det er en byrde for næringslivet som setter arbeidsplasser i fare. Det er også interessant å merke seg at Senterpartiet langt på veg er enig med Høyre i denne saken.

Høyre vil legge bedre tilrette for bedrifter og næringsliv, og har derfor programfestet å «fjerne den særnorske formuesskatten ved først å fjerne skatten på arbeidende kapital og heve bunnfradraget.» For å skape langsiktige verdier må vi så før vi kan høste, og vi må skape før vi kan dele. Av hensyn til bedrifter og arbeidsplasser bør både formuesskatt og skatt på arbeidende kapital fjernes.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: