Publisert av: Yngve Sætre | august 25, 2011

Trygghet og ansvar


Elverum Høyre vil arbeide for at Elverum skal være et trygt lokalsamfunn. Det lokale politiet må få mer ressurser slik at det kan øke innsatsen, og kommunen må skape trivelige byrom hvor folk kan ferdes trygt til alle døgnets tider. Vi har også mål om at vi skal ha trygge og sikre veger – hvor ingen blir drept som følge av vegens tilstand. Dessuten skal det offentlige gi et økonomisk sikkerhetsnett til de aller svakeste.

Det er en kjerneoppgave for det offentlige å sikre et trygt lokalsamfunn. Likevel er det ikke bare stat og kommune sitt ansvar å sørge for trygghet. Vi har alle et ansvar for det. Styrken i de frivillige fellesskap, varmen i menneskelig nærhet og tryggheten i familie – og vennskapsbånd kan aldri erstattes av offentlige ordninger. Det er til syvende og sist menneskene som er den viktigste trygghetsfaktoren i vårt samfunn.

Yngve Sætre

Reklame

Svar

  1. Veldig bra, Yngve! Jeg tror det kunne være en tanke å jobbe videre med ideen om et kommunalt politi, De har det jo i mange andre Europeiske land, hvorfor ikke i Norge?

    Hilsen
    Frode

  2. Bra ide du har om et kommunalt politi, Frode. Etter min vurdering vil det være helt i tråd med et konservativt mål om mer selvstyre og at beslutninger og makt skal flyttes så nærme innbyggerne som mulig. Og når dette kan gjøres i andre land bør det også være mulig i Norge!

    Y.S.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: