Publisert av: Yngve Sætre | juli 5, 2011

Reisebrev fra Mazeppa, Minnesota, 05.07.11


Vi kom til Minneapolis paa US sin nasjonaldag den 4. Juli. Nasjonalfoelelsen i USA ble understreket av en gruppe ungdommer som sang USA sin nasjonalsang og America the Beautiful paa flyet foer vi landet. Vakkert fremfoert!

Vi ble hentet paa flyplassen av mitt reisefoelge sine trivelige slektninger og kjoerte en times tid sydover til et lite sted som heter Mazeppa. Her bor det omtrent 700 mennesker, og stedet ligger mellom Minneapolis og Rochester. Her er det et vakkert og frodig jordbrukslandskap hvor de dyrker blant annet soyaboenner, mais og noe hvete. Selv om gaardsbrukene er ganske store er nok dette smaabruk i USA sin maalestokk. Visstnok har de fleste gaardbrukerne jobb utenom og det er mye leiejord. Altsaa ikke helt ulikt situasjonen i Norge.

Noe av det foerste vi hoerte om da vi kom til Minnesota var at staten Minnesota har stengt en stor del av sine virksomheter paa grunn av oekonomiske problemer. De faar ikke vedtatt budsjettet. Naa er det bare de viktigste offentlige tjenestene som er oppe og gaar. Republikanerne vil kutte i budsjettet mens den demokratiske guvernoeren, Dayton, vil oeke skattene for de rikeste. 

Saa langt er ingen loesning i sikte. Situasjonen er spesiell, men ikke unik. Det samme skjedde visstnok ogsaa i 2006, men da loeste det seg etter ganske kort tid. Selv har vi allerede saavidt merket situasjonen ved at Fort Snelling, et gammelt fort fra 1800-tallet som er oppe for turister, er stengt. Planene om aa besoeke dette gamle fortet er dermed lagt paa is.    

Vi blir her i Mazeppa noen dager, og skal blant annet til Minneapolis og Rochester.  Paa TV – skjermene naa er det ikke budsjettsituasjonen som er i fokus, men en drapssak fra Florida som har faatt nasjonal oppmerksomhet. Den oekonomiske og politiske situasjonen interesserer meg mer, og den faar jeg eventuelt komme tilbake til i et senere reisebrev fra dette flotte og interessante landet.

Yngve Saetre

Reklame

Svar

  1. Hei Yngve
    Hyggelig å høre at du er vel fremme, og at du allerede har spennende ting å fortelle. Ønsker deg en fortsatt fin tur, og ser allerede frem til neste reisebrev.

    Hilsen erik


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: