Publisert av: Yngve Sætre | april 30, 2011

Gatelys i Elverum


I Østlendingen har vi de siste dagene kunnet lese at Elverum kommune planlegger å slukke alle gatelys langs kommunale veger og gater i tidsrommet fra 2. mai til 15. august for å spare penger på vegbudsjettet. Visstnok kan Elverum kommune spare 80.000 kroner i måneden på dette. Elverum Høyres gruppeleder, Erik Hanstad, har tatt et viktig initiativ og bedt om at lysene ikke slukkes før saken er diskutert i formannskapet i neste uke.

Gatelys er viktig for å sikre en trygg og trivelig by. En mørklagt by er mer sårbar for kriminelle handlinger og gir mer utrygghet. Det er bra at kommunens administrasjon er opptatt av å holde budsjettene, men jeg mener dette er en sak som må avgjøres av politikerne i Elverum. Det bør derfor bli en løsning på dette i formannskapet slik at det fortsatt blir gatelys i Elverum. Enhver by med respekt for seg selv har opplyste gater og veger.

Det er forøvrig et lite paradoks i denne saken at Elverum kommune også er eier av Elverum Energi. Jeg trodde et av hovedmålene til Elverum Energi var å sikre en sikker og stabil strømforsyning til hele Elverum. Da blir det noe merkelig hvis kommunen mørklegger sentrale deler av Elverum tre måneder i året.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: