Publisert av: Yngve Sætre | april 14, 2011

Muligheter for alle


“Muligheter for alle” er et sentralt begrep i Høyres politikk. I dette ligger mye av Høyres ideologi og kjerneverdier. Det gjenspeiler et ønske om å frigjøre mennesker ut fra en tillit til at det enkelte menneske vet best for seg selv. Men samfunnet har også en sentral rolle i å tilrettelegge for å gi muligheter for alle.

En forutsetning for at mennesker skal ha muligheter er en grunnleggende trygghet for alle i samfunnet. Syke skal bli tatt hånd om av helsevesenet, politi og forsvar skal sørge for sikkerhet, og mennesker som får problemer skal få hjelp av det offentlige. En grunnleggende trygghet må ligge i bunn hvis det skal gi noen mening å gi muligheter.

Det skal være mulig å leve av sin egen inntekt. Derfor må det ikke gis toppskatt på normale lønninger. Det skal være mulig å tjene godt dersom man jobber hardt. Vi må slippe gründere til med sine ideer, og det bør bli større muligheter til å starte både små og store bedrifter. Derfor må vi redusere bedriftsbeskatningen og slanke byråkratiet. Slik det er nå er det altfor mange rigide regler og tyngende skatter som begrenser mulighetene til å starte egen bedrift.

Folk bør få større mulighet til å styre sin egen hverdag. Det er fremdeles mange tungvinte ordninger og rigide bestemmelser som henger igjen i det norske samfunnet etter sosialdemokratiets velmaktsdager. Høyre vil fjerne disse hindrene og gi folk større frihet i hverdagen. For eksempel vil Høyre innføre valgfri skriftlig sidemålsundervisning og sikre fritt skolevalg i den videregående skolen, gi flere pasienter mulighet til å benytte private helsetilbud for det offentliges regning, gi foreldre frihet til å dele permisjonstiden seg imellom etter eget ønske og heve grensen for moms- og tollfritak fra 200 til 1000 kroner.

Det kanskje viktigste elementet i “muligheter for alle” er at mennesker skal sikres muligheter til å følge sine egne drømmer. Jenta som vil bli ingeniør, gutten som vil bli skuespiller og den arbeidsledige som vil starte sin egen bedrift skal alle gis muligheter til å realisere sine drømmer. For å gjøre dette er det viktig at alle sikres rett til en god utdanning. Skole og utdanning har utrolig mye å si for dine muligheter resten av livet. Derfor er en god skole den viktigste investeringen vi kan gjøre for å gi unge mennesker muligheter for fremtiden.

Elverum Høyre vil gi flere og større muligheter for mennesker i Elverum. Det viktigste i den sammenheng er skole. Målet for Elverum må være å skape en kunnskapsskole for fremtiden hvor den enkelte elev settes i sentrum ut fra sitt ferdighetsnivå. På andre områder vil Høyre generelt stimulere til private initiativ og gi spillerom for skaperkraft og mangfold. Elverum er en kommune med unike muligheter for fremtiden. Våre fortrinn er mange, men viktigst av alt er de ressursene som innbyggerne representerer. De store mulighetene ligger ikke innenfor rådhusets vegger, men hos menneskene som bor i Elverum.

Mennesker er forskjellige og har ulike behov, ønsker og planer for sine liv. Vi må gi mennesker mulighet til selv å ta de sentrale valgene for sin fremtid. Dette vil utløse en unik skaperkraft og ansvarsholdning. Å gi mennesker frihet er å gi verdighet. Ved å gi mennesker trygghet og valgfrihet skaper vi et samfunn med muligheter for alle. Det er Høyres store ønske.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: