Publisert av: Yngve Sætre | april 7, 2011

Johnsen tenker nytt


Finansminister Sigbjørn Johnsen varsler endringer i bilavgiftene til neste år. Signalet er at bruk skal skattlegges sterkere enn kjøp, og dette kan innebære at engangsavgiften ved kjøp av ny bil går ned. Dette er isåfall positivt. Vi har en gammel bilpark i dette landet som trenger fornyelse.

Det som ikke er positivt er at de samlede bilavgiftene trolig skal holde seg på nåværende nivå, det vil si rundt 50 milliarder kroner årlig. Dersom engangsavgiften skal gå ned betyr det at de andre avgiftene knyttet til bilbruk trolig vil gå opp.

Det er bra at Johnsen tenker nytt når det gjelder bilavgifter. Hvis resultatet blir høyere avgifter på bruk av bil er jeg imidlertid bekymret. En økning i bilavgiftene vil bli en belastning for bilistene, spesielt i distriktene, hvor det finnes få alternativer til bilen.

Høyres alternativ er en ny bilpolitikk hvor de samlede bilavgiftene reduseres og vris i miljøvennlig retning. Dette vil fremme hensynet til bilister, miljø og trafikksikkerhet på en fremtidsrettet måte.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: