Publisert av: Yngve Sætre | mars 3, 2011

Kraftsamling for trafikksikkerhet


I 2010 ble 17 personer drept og 400 personer skadd på vegene i Hedmark. Dette er uholdbare og tragiske tall. Bak tallene skjuler det seg menneskeskjebner og lidelser, og for Hedmark representerer dette en stor byrde. Det må settes inn offensive tiltak for å redusere disse tallene. Det er særlig bedre veger, bedre biler og et kraftigere holdningsskapende arbeid som kan gi positive resultater.

Det må bygges flere midtdelere og firefeltsveger i Hedmark, gjerne som offentlig – privat samarbeid. Bilavgiftene må reduseres slik at vi kan få en nyere og sikrere bilpark. Dessuten må skoler og myndigheter trappe opp sitt holdningsskapende arbeid når det gjelder trafikksikkerhet.

Trafikkulykker er en stor belastning for samfunnet. Først og fremst menneskelig, men også økonomisk. Transportøkonomisk institutt har beregnet at de samfunnsøkonomiske kostnadene ved trafikkulykker i Norge er 25-30 milliarder kroner hvert år. Det kan ikke være tvil om at det er nødvendig med en kraftsamling for å redusere antall drepte og skadde i trafikken. Både myndigheter, politiske partier, interesseorganisasjoner og alle som ferdes på vegene har et ansvar for å bidra til det.

Yngve Sætre

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: