Publisert av: Yngve Sætre | mars 10, 2011

Styrk forskningen


Gjennom forskning og utvikling kan vi gjøre fremskritt innen teknologi, biologi og medisin som får betydning for folks velferd og hverdag. Det er derfor skuffende å se hvordan de rødgrønne nedprioriterte forskning i sitt statsbudsjett for 2011. Dette hvileskjæret gjør også at forskningsbasert verdiskaping får dårligere kår.

Høyre mener det bør være et mål at tre prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP) brukes til forskningsformål. I sitt alternative budsjett for 2011 foreslo Høyre en stor satsing på forskning og kunnskap, herunder en økning i forskningsfondet på 10 milliarder, økte bevilgninger til forskningsrådet på 250 millioner og 70 millioner ekstra til energiforskning.

Som et av verdens rikeste land har vi et ansvar for å bidra til forskning og utvikling. For å gjøre det må vi bruke mer penger på området. Ved å investere i forskning og utvikling i dag, legger vi grunnlaget for løsninger og velferd i morgen. Det er vel anvendte penger.

Yngve Sætre

Reklame

Svar

 1. HEI YNGVE !

  følger med på din blogg ! Har også egen blog ; stikk gjerne innom :

  http://myblogavtrykk1.blogspot.com

  Ja, det blir spennende å følge med hva som skjer med Høyre i Elverum!

  tore

  • Hei, Tore!
   Ja, vi går en spennende tid i møte i Elverum! Har vært og kikket på bloggen din, og den ser bra ut!

   Y.S.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: