Publisert av: Yngve Sætre | februar 24, 2011

Illusorisk om Hera – regning


Ordfører i Åmot, Ole Gustav Narud, krever i Østlendingen 19. februar at Åmot kommune får igjen pengene de har investert i Hera vekst. Jeg synes dette minner om et illusorisk løp vekk fra realitetene. I virkelighetens verden eier Elverum, Trysil og Åmot kommune 51% av Hera vekst, gjennom sitt eierskap i SØIR. Å være eier innebærer muligheter for gevinst, men samtidig risiko for tap. I tilfellet Hera vekst ser det pr.  idag dessverre ut til at det blir et økonomisk tap, men dette er ikke fordi eierne ikke har prøvd å begrense tapet. Gjennom mange år har de aller fleste stener vært snudd for å få bukt med luktproblemene, men dette har dessverre ikke ført frem.

25. november 2009 sa Narud i Østlendingen at politikerne har en lekse å lære av Hera – engasjementet. Det er jeg helt enig i, men lærdommen blir vel neppe at det går an å trekke seg fra ansvaret når ting går galt. Lærdommen bør heller bli noe i retning av at det offentlige generelt bør være svært forsiktige med å engasjere seg på eiersiden i prosjekter med krevende teknologi og usikker økonomi.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: