Publisert av: Yngve Sætre | februar 23, 2011

Retten til å være annerledes


Det er interessant å se konservatismens ideer om mangfold i relasjon til dagens Norge. Vi er et av verdens beste land å bo i, og staten gir oss utallige rettigheter og goder basert på et likhetsprinsipp om at ”alle skal med” i fellesskapet. Som en motytelse forventes individet å passe inn i systemet, noe som unektelig begrenser mulighetene til å skille seg ut og være annerledes.

Kanskje mister vi noe på veien mot en stadig mer omfattende velferdsstat. Fører likhetsprinsippene og fellesskapstanken til at vi mister noe av det særegne, originale og nyskapende? Kanskje er muligheten til å være annerledes viktig i seg selv. Muligheten til å tråkke nye stier der hvor stivnet tankesett tidligere har satt en sperre for mennesker har en egenverdi i konservatismen. Høyre ønsker å ta vare på den verdien. Og når det gjelder valg av parti har vel få sagt det bedre enn Jo Benkow: ”Jeg velger Høyre, fordi det er det partiet som best sikrer meg retten til å være annerledes.”

Yngve Sætre

Yngve Sætre

Yngve Sætre

Reklame

Svar

  1. Dette er gull, Yngve!
    Det er nettopp her Høyre er bedre enn alle andre, på mangfold og ønsket om at folk skal være forskjellige.

    • Helt enig, Berit. Dette er et viktig fortrinn i vår politikk som vi må fremheve!

      Y.S.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: