Publisert av: Yngve Sætre | august 13, 2021

Høyre vil innføre screening for prostatakreft


Prostatakreft er den aller vanligste kreftformen i Norge, og den er økende. Om lag 5000 norske menn får påvist prostatakreft årlig, og ca. 1000 menn dør av prostatakreft hvert år. Til sammenlikning får om lag 3500 kvinner brystkreft hvert år, og ca. 650 kvinner dør årlig av denne kreftformen.

Mammografiprogrammet har eksistert i over 20 år. Det innebærer at kvinner mellom 50 og 69 år automatisk inviteres hvert annet år til en røntgenundersøkelse av brystene for å avdekke brystkreft. Evalueringer viser at programmet reduserer brystkreftdødeligheten.

Det er på tide at det iverksettes et liknende tilbud for å bekjempe prostatakreft. Høyre vil i neste stortingsperiode innføre screening av prostata for menn på lik linje med mammografi for kvinner. Dette vil kunne avdekke prostatakreft tidligere og gi raskere behandling. Tidlig behandling av kreft redder liv!

Yngve Sætre, 2. kandidat til Stortinget fra Høyre i Hedmark

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: