Publisert av: Yngve Sætre | juli 17, 2021

Vi må løse plastproblemene!


Hvert år går 8 millioner tonn plast i havet som forurensning. Det tilsvarer et lastebillass med plast i minuttet. Undersøkelser viser at hver fjerde torsk fanget utenfor Bergen inneholder plast, og 60 prosent av all hval har plast i magen. Beregninger viser at det i 2050 vil være like mye plast i havet som fisk, hvis vi ikke klarer å snu utviklingen.

Hver innbygger i Norge kaster 18 kg plast hjemme hvert år. Bare 35 prosent av dette blir kildesortert. All innsamlet plastemballasje i Norge blir eksportert til sorteringsanlegg i Tyskland og Finland. Tyskland er netto eksportør av plast, og hva som skjer med plasten fra Norge etter at den kommer til Tyskland er ofte usikkert. Vi vil få større kontroll på vårt plastavfall med gjenvinningsanlegg i Norge.

Det er nødvendig med kraftige tiltak for å stoppe plastforurensningen. Høyre vil forby mikroplast i kosmetikk og husholdningsprodukter, og støtter etablering av flere gjenvinningsanlegg for plast i Norge. Høyre vil at Norge skal fortsette å ta en lederrolle internasjonalt i kampen mot plast i havet.

Plast på avveie er et av våre store miljøproblem. Plast truer allerede livet i havene, og konsekvensene av mikroplast som havner i næringskjeden kan være store. Plastproblemene må løses, og Norge må ta større ansvar for sitt eget plastavfall!

Yngve Sætre, 2. kandidat på Høyres stortingsliste i Hedmark

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: