Publisert av: Yngve Sætre | desember 10, 2020

Ja til nye løsninger!


Bente Aaland skriver i et innlegg i Østlendingen 1. desember at arbeiderpartiet sier nei til å konkurranseutsette sykehjem i Elverum. Det er synd at Ap er så fastlåst i ideologi og så lite villige til å vurdere nye løsninger for hvordan vi drifter kommunens tjenester.

For å få kunnskap om konkurranseutsetting kan vi se til Oslo der de faktisk har prøvd det. Gjennomganger av Oslo kommunes egne kvalitetstall for sykehjem gjennomført av Oslo Economics i 2013, NyAnalyse i 2016 og Rambøll i 2019 viser at de konkurranseutsatte sykehjemmene scoret høyest på kvalitet. Tallene viser også at de ble drevet mer kostnadseffektivt enn de kommunale.

I Elverum utredet rådmannen konkurranseutsetting av to sykehjem i 2015. Da ble det anslått at dette ville gi en innsparing på 12-15 millioner kroner. Rådmannen la også til grunn at kvaliteten på tjenestene ville bli like bra eller bedre.

Elverum kommune står i en svært krevende økonomisk situasjon, og må gjøre smertefulle kutt på en rekke områder. I en slik situasjon kan vi ikke se bort fra en mulig innsparing på 12 – 15 millioner kroner. Elverum Høyre sier ja til nye løsninger som får mer ut av pengene. På den måten kan vi fortsatt sikre gode tjenester til kommunenes innbyggere.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: