Publisert av: Yngve Sætre | august 7, 2019

Erna går for øst – en gavepakke for Elverum


Yngve Sætre 2019

I Hamar Arbeiderblad 29. juni sier statsminister Erna Solberg at regjeringen vil ha den østlige jernbanetraseen gjennom Hamar, og at alt ligger til rette for at det tilslutt blir resultatet. Det er bra for Hamar, men det er også veldig bra for Sør – Østerdalen og Elverum. Det innebærer at det kan etableres direkte togforbindelse mellom Elverum og Oslo uten togbytte på Hamar. Reisetiden mellom Elverum og Oslo vil dermed kunne reduseres fra dagens to timer til litt over en time.

Erna sitt tydelige standpunkt i denne saken viser at hun lytter til lokalbefolkningen og tar hensyn til lokalt selvstyre. Det er et kjennetegn på god Høyrepolitikk. Hvordan denne saken hadde endt med en annen regjering er uvisst, men mye tyder på at det kunne blitt besluttet vestlig trase. Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum har gått inn for vest og Hamar Ap støttet først vest, mens de nå ikke har noen mening om saken. Det i seg selv er ganske underlig.

Det er bra for Hamar og Elverum at vi har en regjering og en statsminister som tar lokaldemokratiet på alvor. Den østlige traseen vil kunne åpne enorme muligheter for Elverum og gjøre dagpendling til Oslo til et reelt alternativ for innbyggerne. Østlig trase er i realiteten en gavepakke for Elverum og Sør – Østerdalen.

Yngve Sætre, Ordførerkandidat for Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: