Publisert av: Yngve Sætre | juli 15, 2019

Elverum Høyre holder sine bussløfter!


Rådhuset Storgata august 2015

Magnus Stenseth, Elverum Ap, skriver i et innlegg i Østlendingen 9. juli at jeg og Elverum Høyre ikke har gjort noe for å styrke busstilbudet i Elverum de siste åtte år. Jeg har gleden av å informere Stenseth om at han tar feil.

Elverum Høyre hadde i sitt program for perioden 2011-2015 at vi skulle arbeide for direktebusser mellom Elverum og Hamar. Vi hadde dette også i samarbeidsavtalen mellom de borgerlige partier i Elverum for den samme perioden. Vi arbeidet for direktebusser gjennom leserbrev og påvirkning, og i møter med relevante aktører, blant annet Hamar kommune og Stortingets transport – og kommunikasjonskomite.

Vår påvirkning bidro til at fylkesrådet, som opprinnelig ville satse på tog, snudde i sitt syn på direktebusser i 2012. I dag går direktebussene mellom Hamar og Elverum med den største selvfølge og er et godt tilbud til de reisende.

I januar 2013 tok Elverum Høyre sammen med de borgerlige partiene initiativ til etablering av et venterom ved bussholdeplassen på torget. Dette fikk vi enstemmig tilslutning til i formannskapet. Vi har også vært opptatt av å forbedre det øvrige busstilbudet i Elverum. Politisk ledelse med Erik Hanstad i spissen har hele tiden hatt et godt samarbeid med Hedmark Trafikk, og vi har jevnlig fremmet våre synspunkter i møter med disse. Dette inkluderer også ønsket om en busstrase fra Hanstad til Mastmoen.

I den kommende kommunestyreperioden vil Elverum Høyre sette sterkere fokus på bybussene i Elverum. Vi mener avgangene bør bli flere og bussene må gå lenger utover kvelden slik at de gir et bedre tilbud til de reisende. Vi kommer til å arbeide for å nå disse målene gjennom de virkemidlene vi bruker i politikken når vi selv ikke sitter på beslutningsmyndigheten: Vi påvirker, fremmer saker, peker på muligheter og har dialog.

Jeg tror vi går en kjedelig og ganske meningsløs valgkamp i møte dersom politiske målsetninger for de neste fire år blir avfeid som «valgflesk», slik både Magnus Stenseth og Anne Karin Torp Adolfsen har prøvd seg på i det siste. Å ha målsetninger om endring og forbedring er tross alt selve kjernen i politisk virksomhet. Kritikken blir enda mer feilslått siden Elverum Høyres tidligere målsetninger på dette området i det alt vesentligste er innfridd. Elverum Høyre holder sine løfter, og det kommer vi til å fortsette med.

Yngve Sætre, Ordførerkandidat for Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: