Publisert av: Yngve Sætre | april 24, 2019

Se hele virkeligheten, Arve Øverby!


IMG_9788

Arve Øverby skriver i et svar til meg 5. april at jeg driver med «sjonglering med tall og statistikker» for å påvise at det meste er på stell i Elverum. Det er verdt å påpeke at alle tall jeg brukte i min kronikk 3. april er hentet fra offisielle statistikker og opplysninger som alle med en PC kan finne med et enkelt Google søk. Jeg bedriver ingen «sjonglering» slik Øverby hevder.

Ellers registrerer jeg at Arve Øverby ikke vil ta inn over seg at Elverum har lavere arbeidsledighet enn Hedmark og landet for øvrig, at vi har nådd vårt mål i næringsplanen om å skape minst 450 nye bedrifter på fire år, og at vi gjorde det best av kommunene i Sør – Østerdalen i NHO`s Kommune NM for 2018.

I skrivende stund er det 87 ledige stillinger i Elverum på nettsidene til NAV. Dette er flere enn i sammenlignbare kommuner som Kongsvinger (63) og Stange (71). Det er viktig å understreke at det allerede finnes ledige og attraktive stillinger i Elverum. Arbeidsmarkedet i Elverum er ikke tørt slik Øverby insinuerer.

Jeg er samtidig enig med Øverby i at Elverum trenger flere arbeidsplasser slik at vi kan tiltrekke oss flere innbyggere. Kommunen kan ikke selv skape disse arbeidsplassene, men vi kan legge til rette for at de vokser frem i privat sektor. Det er nettopp det kommunen gjør ved å bygge nytt Helsehus, og ny skole og barnehage i Ydalir. Dette vil sammen med gode kommunale tjenester og et målrettet næringsarbeid bidra til attraktivitet og vekst. Kommunestyret gjorde i så måte ett viktig vedtak den 3. april om å samle næringsarbeidet i Elverum i ett nytt selskap.

Virkeligheten er at Elverum er i stor utvikling. Selv om vi har utfordring med befolkningsutviklingen skjer det veldig mye positivt. I Ydalir tilrettelegges det for 1000 nye boenheter, Gjermundshaug Gruppen satser på Grundsetmoen, Telenor lanserer 5G-pilot, Rv 3/25 blir snart ferdigstilt og Østerdalsporten har startet arbeidet med infrastruktur. Jeg er overbevist om at alt dette i sum vil gi mange nye arbeidsplasser i Elverum.

Arve Øverby mener at jeg ikke tar virkeligheten inn over meg. Men hvis Øverby ikke vil anerkjenne offisiell statistikk fra SSB, og andre utviklingstrekk, er det vel heller Øverby som ikke vil ta virkeligheten inn over seg?

Yngve Sætre, Ordførerkandidat for Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: