Publisert av: Yngve Sætre | april 15, 2019

Innlegg i kommunestyret 03.04.19 om attraktivitetsarbeidet i Elverum


Rådhuset august 2015

Ordfører!

Jeg er veldig glad for at vi får denne saken til behandling, og at det var enstemmighet om den i formannskapet.

Vi har brukt forholdsvis lang tid på denne prosessen, kanskje lenger tid enn det vi trodde på forhånd. Sett i ettertid tror jeg likevel det er bra at vi har tatt oss tid til å snu steiner, la det modnes og diskutere dette grundig.

Denne saken kommer som en erkjennelse av at vi trenger vekst og verdiskaping for å utvikle velferden og skape gode muligheter for å leve gode liv i Elverum.

For å gjøre det må vi vurdere hele attraktivitetsarbeidet vårt i sammenheng. Vi må etablere «en dør inn» for de som vil skape og utvikle noe i Elverum.

For å skape attraktivitet må kommunale tjenester, arrangementer, boligtomter, bymiljø og rådgivning og veiledning overfor grundere og bedrifter ses som en del av det samme målet om å skape mer vekst i Elverum.

I det siste har det vært en viss debatt i media om Elverum kommunes næringsarbeid og næringsutviklingen i Elverum.

La meg si det med en gang. Det er ikke slik at Elverum kommune er uten verktøy i verktøykassa.

Tvert imot. Siden 2010 har vi om lag doblet ressursinnsatsen vår på næring.

Vi har utviklet ERNU, fått en næringssjef i full stilling, oppkapitalisert våre selskaper og gjennomført et omstillingsarbeid som har betydd mye for oppbygningen av Curida.

Min påstand er at Elverum kommune aldri har hatt flere verktøy i verktøykassa enn vi har hatt de siste årene.

Men det vi nå skal gjøre – og som er helt nødvendig – er å rydde og sortere i verktøykassa slik at næringsarbeidet blir mer oversiktlig for bedrifter og grundere som vil skape noe i Elverum.

Det er også viktig å få frem at dette skjer i full forståelse med fylkesrådet i Hedmark.

Ved at vi nå samler aktørene under en felles paraply kan vi få bedre koordinering på tvers og mer oversikt både på innsiden og utsiden av dette viktige arbeidet. Det er bra.

Så skal vi også revidere vår næringsplan slik at vi kan bruke denne verktøykassa på de riktige områdene. Vi er ikke uten en strategi i dag, men vi skal vurdere og oppdatere våre satsingsområder.

Jeg tror en suksessfaktor i dette arbeidet er god involvering av næringslivet, men også at vi evner å løfte blikket og se både langt inn i fremtiden og ut av boksen for å peke ut den videre strategi.

Til slutt vil jeg si at jeg håper dagens vedtak i denne saken også blir enstemmig slik at vi kan gi et samlet og tydelig signal fra kommunestyret for å styrke attraktivitet og vekstevne i Elverum.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: