Publisert av: Yngve Sætre | april 6, 2019

Innlegg i kommunestyret 06.03.19 om Rv 3/25 – utbygging – kostnadsreduksjon – bompenger


Kommunestyret 13.12.18

Ordfører!

Først og fremst synes jeg vi skal glede oss over at utbyggingen av riksveg 3/25 Ommangsvollen – Grundset går hurtig fremover som planlagt, og at vegen ser ut til å stå ferdig allerede 1. november 2020, altså om drøye ett og et halvt år.

Dette er en av de største vegkontraktene i Norge noensinne, og byggetiden på prosjektet er bare to år og fire måneder.

Det må være lov å si at OPS har fordeler knyttet til seg uten at jeg her og nå oppfordrer til noen debatt om nettopp det.

Det var undertegnede som tok opp saken om kostnadsreduksjon og bompenger i formannskapet i desember på bakgrunn av nyheten om at vegen blir 1,5 milliarder billigere enn antatt.

I ettertid har det kommet flere avklaringer rundt dette som er gjengitt i saken.

Selvsagt skulle det vært ønskelig at vi kunne starte med å bygge videre til Hamar allerede i 2020, men statsråden har sagt at det ikke er aktuelt og da må vi forholde oss til det.

Når det gjelder bompenger så oppfatter jeg det slik at statsråden har åpnet opp for å gjøre en ny vurdering når prosjektet er ferdig, noe som er bra.

Men likevel er det ikke til å komme bort fra at strekningen Brenneriroa – Løten blir liggende igjen som en «missing link» mellom Brenneriroa og E6 når riksveg 3/25 står ferdig.

Og trafikken kommer ikke til å minske i fremtiden, den kommer til å øke.

Denne vegstrekningen er viktig for oss i Elverum. Mange av våre innbyggere pendler til Hamar daglig, og mange pendler også den andre vegen.

Får vi firefelts veg på hele denne strekningen vil det gi mye bedre trafikksikkerhet, og en utbygging av denne vegen vil også styrke øst – vest forbindelsene i Innlandet, noe som er bra for Elverum og hele regionen.

Jeg mener at det viktigste vi kan gjøre allerede nå er å begynne å presse på for å få med riksveg 25 Brennerirora – Hamar i neste rullering av NTP som er i 2022.

Arbeidet med utredninger frem mot rullering er allerede i gang, og det er garantert flere vegprosjekter og kommuner i landet som allerede begynner å posisjonere seg.

Vi må allerede nå synliggjøre viktigheten av å utbedre denne strekningen.

På bakgrunn av det vil jeg legge frem forslag om følgende tilleggspunkt i vedtaket:

Kommunestyret vil signalisere at utbygging av riksveg 25 Brenneriroa – Hamar til firefelts veg bør med i neste rullering av NTP i 2022.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: