Publisert av: Yngve Sætre | september 27, 2017

Innlegg i kommunestyret om idrettshall ved Lillemoen skole, 27.09.17


Yngve Sætre valg 2017 kreditert 3

Ordfører!

Elverum som samfunn er på sitt beste når vi klarer å forsterke våre kvaliteter og forene private og offentlige krefter i felles løft for fremtiden.

Terningen Arena er et godt eksempel på dette. En strategisk satsing som imøtekom et behov og skapte mange nye muligheter.

Initiativet fra Søndre Elverum Idrettshall AS er i tråd med en slik tankegang om å forene offentlige og private ressurser.

Initiativet og dugnadsarbeidet som er lagt ned for en idrettshall i Heradsbygda er betydelig og svært positivt. Det fortjener all mulig anerkjennelse.

Som kommune bør vi så langt det er mulig bidra til at en idrettshall ved Lillemoen skole kan realiseres.

Samtidig må dette balanseres mot det samfunnsansvaret vi har for å føre en ansvarlig økonomisk politikk som gir god ressursutnyttelse og tar vare på alle velferdsområder i kommunen vår.

For å gjøre en slik avveining må vi ha alle bitene på plass i puslespillet. Det betyr at vi må ha mer kunnskap om EØS regelverk, driftsøkonomi og det totale behovet for mer kapasitet i idrettshaller i Elverum.

Dette er forhold som rådmannen selv peker på at ikke er utredet. Disse forholdene må så langt det er mulig klarlegges og utredes.

Vi må også få mest mulig sikre tall på hva en nedskalert hall over ett plan vil koste. Derfor vil vi bevilge en halv million kroner til ny prosjektering og anbudsutlysning slik som Søndre Elverum Idrettshall selv ønsker.

Innstillingen fra formannskapet er ikke et ja til en ny idrettshall, men det er absolutt ikke et nei heller.

Vi har en klar intensjon om å bidra til realisering dersom kostnadene nærmer seg investeringskostnadene tilsvarende en ny gymsal og dersom de andre forhold faller på plass.

Før vi kan ta en endelig avgjørelse må vi innhente mer kunnskap, få et bedre kostnadsestimat og vurdere saken i budsjettprosessen for 2018.

Derfor fremmet formannskapet et fellesforslag som ivaretar disse hensyn og som trolig blir vedtatt i dag.

Vi har et klart mål om at den nye kunnskapen vi innhenter vil gjøre dette prosjektet mulig.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: