Publisert av: Yngve Sætre | august 15, 2017

Høyre vil styrke norsk eierskap


Rådhuset 04.08.15

Arbeiderpartiet og Senterpartiet kommer i valgkampen med påstander om at regjeringen driver med «salg av Norge». Dette er en populistisk og feilaktig påstand. Å selge eierandeler i noen få statlige selskaper betyr overhodet ikke at man «selger Norge». Ved slutten av 2016 var 36,6 prosent av verdiene på Oslo børs eid av utlendinger. Det utenlandske eierskapet har vært i den størrelsesorden i en årrekke, også under Ap styrte regjeringer. Dette betyr på ingen måte at deler av Norge er «solgt».

Et visst innslag av utenlandsk eierskap på Oslo børs og i norsk næringsliv er naturlig og positivt. Men det aller viktigste er å styrke det norske private eierskapet. Private norske eiere er ryggraden i næringslivet. Høyre vil derfor øke det private eierskapet i statlige selskaper der det er riktig for selskapet og samfunnet, men samtidig sikre at hovedkontorfunksjoner i strategisk viktige selskaper forblir i Norge. Dette vil gi en bedre balanse og maktfordeling i samfunnet. Samtidig gir privat eierskap sterke incitamenter til mer effektiv drift.

Praktisk politikk viser at Ap og SP langt på veg er enig med Høyre i dette. Faktisk har de gått lenger når det gjelder salg av statlige selskaper. En oversikt i VG nylig viser at siden år 2000 har Ap styrte regjeringen solgt seg ned eller ut i 17 statlige selskaper, mens borgerlige regjeringer har solgt seg ned i 13 selskaper. Det ble også solgt mer statlig skog under den rødgrønne regjeringen enn under dagens regjering.

Høyre mener at lokalt norsk eierskap er det beste grunnlaget for å skape trygge arbeidsplasser. Dette gir en nærhet mellom eier og bedrift som gir ansvarlighet og langsiktighet. Høyre har derfor en aktiv politikk for å styrke norsk eierskap. Vi vil blant annet redusere formuesskatten og gjøre det mer gunstig å investere i oppstartsselskaper. Gi en stemme for å styrke norsk eierskap. Gi en stemme til Høyre 11. september!

Yngve Sætre, Hedmark Høyres 4. kandidat til Stortinget

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: