Publisert av: Yngve Sætre | juli 22, 2017

Pollestad kaster stein i glasshus


Rådhuset august 2015 - alvorlig

Stortingsrepresentant Geir Pollestad (SP) angriper regjeringen i et leserinnlegg i Østlendingen 19. juli. Pollestad mener at regjeringen både sentraliserer og byråkratiserer, men begrunner overhodet ikke sine påstander. Så hva er egentlig status for regjeringens arbeid på disse områdene?

Faktum er at Høyre/FrP – regjeringen så langt har vedtatt å nyetablere eller flytte om lag 630 statlige arbeidsplasser ut fra Oslo. Dette er mer enn dobbelt så mange som de rødgrønne vedtok i perioden 2009 – 2013, som var om lag 240.

Når det gjelder byråkrati så har nettstedet faktisk.no nylig slått fast at veksten i byråkrati var større under den rødgrønne regjering enn med Høyre/FrP – regjeringen. Fra 2009-2012 og 2010–2013 var veksten henholdsvis 14 og 12 prosent. Fra 2013 til 2016 var veksten fem prosent.

Realitetene er at dagens regjering flytter ut flere statlige arbeidsplasser og har mindre vekst i byråkrati enn den rødgrønne regjeringen hvor Senterpartiet var med. Sett i lys av dette blir Pollestads påstander underlige. Kanskje Senterpartiet bør ta en kikk på egne resultater før de kaster stein i glasshus?

Yngve Sætre, 4. kandidat Hedmark Høyres Stortingsliste

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: