Publisert av: Yngve Sætre | desember 15, 2015

Innlegg i fylkestinget 15.12.15 – om det borgerlige budsjettforslaget


Høyres landsmøte 04.05.12

Her er mitt innlegg i fylkestinget 15. desember om budsjettforslaget fra Høyre, FrP, Venstre, KrF og Pensjonistpartiet:

Fylkesordfører!

Det er mye bra i fylkesrådets budsjett, og vi kan være enig i mange av tiltakene. Samtidig mener jeg at vi på borgerlig side møter utfordringene til Hedmark bedre og er tydeligere i våre prioriteringer.

Jeg vil særlig trekke frem det borgerlige budsjettet sin satsing på kompetanse, klima og på tiltak for de svake i vårt samfunn.

Innenfor utdanning og kompetanse vil vi bevilge 13 millioner mer enn fylkesrådet.

Innenfor miljø så vil vi gi 2 millioner ekstra til å følge opp energi- og klimaplanen, 2,2 millioner ekstra til ENØK tiltak og 2 millioner ekstra til satsing på bioøkonomi.

Når det gjelder tiltak for svake og utsatte grupper så viderefører vi tannlegevakta med 800.000 kroner, vi styrker helsesøstertjenesten med 1 million kroner og vi innfører en skolemamma ordning til 1 million kroner.

Det borgerlige budsjettet erkjenner at vi må skape verdier og bygge attraktivitet på bred basis for å opprettholde og styrke velferden.

For å kunne gjøre det er det helt sentralt at vi utdanner ungdom som fyller behovene til næringslivet og selv er i stand til å skape nye arbeidsplasser.

For å gjøre dette trenger vi bedre skoleledelse, og mer oppfølging av både svake og sterke elever. Det legger vårt budsjett til rette for.

Klimautfordringene og bioøkonomien smelter sammen og må håndteres samlet.

Hedmark som landets største skogfylke kan løfte frem bioøkonomien, og bli ledende på nasjonalt nivå. Derfor styrker vi satsingen på både klima og bioøkonomi.

Dette er både vårt ansvar og vår store mulighet som vi ikke kan miste. Vårt budsjett ivaretar denne muligheten.

Hedmark er et mangfoldig fylke med unike mennesker med ulike behov.

Det offentlige kan ikke løse alle problemer for alle i Hedmark, men kan utgjøre en avgjørende forskjell på viktige områder.

I det borgerlige budsjettet vil vi løfte de svake og utfordre de sterke i vårt samfunn. På den måten kan vi gi muligheter for alle og styrke Hedmark for fremtiden.

Det gjør vi med vårt budsjett.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: