Publisert av: Yngve Sætre | mai 22, 2015

Skadelig og populistisk fra Elverum Arbeiderparti


Årsmøte Hedmark Høyre 25.03.11 2Elverum AP sitt budsjettforslag i formannskapet 20. mai gir alvorlig grunn til bekymring. Forslaget bærer preg av at det er lite gjennomtenkt, og det viser tydelig at Elverum AP har brukt tiden siden kommunens budsjettseminar i april svært dårlig.

For det første er det måten Elverum AP vil kutte på som gir grunn til bekymring. AP vil kutte 50 millioner kroner i budsjettrammen uten å spesifisere hvilke oppgaver dette skal gå utover. Det virker som Elverum AP tror at et budsjett bare er tall på et papir. I virkeligheten er kommunens budsjett et uttrykk for viktige oppgaver og tjenester som kommunen utfører daglig. Å gi slike udefinerte rammekutt er useriøst og uklokt. Gjennomføringen av kuttene vil dessuten gi store problemer for en allerede hardt presset organisasjon.

For det andre vil Elverum AP kutte i sentraladministrasjonen. Det er en helt feil strategi i dagens situasjon, og det finnes ingen faglige argumenter for et slikt kutt. Med de utfordringene Elverum kommune har trenger vi kompetanse og styring mer enn noen gang. Dette kuttet vil kunne føre kommunen ut i enda større problemer. Forslaget er ren populisme fra Ap sin side, og nettopp det er det siste Elverum trenger nå.

For det tredje vil budsjettet fra AP ramme svake grupper i Elverum. AP vil kutte 36,5 millioner kroner i Pleie, rehabilitering og omsorg (PRO) og NAV. I sin feighet over å ikke ville foreta nødvendige strukturgrep vil AP i stedet kutte der hvor det smerter mest. Strategien fra AP er nærmest utrolig. Først forkaster de en rekke velbegrunnede forslag fra rådmannen om innsparing gjennom strukturendringer. Deretter fjerner de med et pennestrøk 36,5 millioner kroner fra de aller svakeste i vårt samfunn. Dette er en urettferdig og usosial politikk det er trist å være vitne til.

Elverum Høyre er dypt bekymret for skadevirkningene AP sitt budsjett vil ha på Elverum. Budsjettet rammer svake grupper, og det bærer preg av en populisme vi sjelden ser i lokalpolitikk på våre breddegrader. Jeg håper for Elverum sin del at dette budsjettet aldri blir vedtatt. Elverums befolkning fortjener så mye, mye bedre.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: