Publisert av: Yngve Sætre | mai 12, 2015

Bilavgifter


lite bilde RomaDe borgerlige samarbeidspartiene presenterte 6. mai et nytt rammeverk for bilavgifter. Det er en meget god nyhet. Altfor lenge har bilavgiftene i Norge vært styrt av et ulogisk system, hvor det kan virke som det fremste målet har vært å få penger inn i statskassen.

Målet med det nye rammeverket er at det skal bidra til en nyere, sikrere og mer miljøvennlig bilpark. Et viktig prinsipp er at avgiftene skal dekke de faktiske kostnadene som bilparken påfører samfunnet. En viktig endring er at avgifter flyttes fra motorrommet og til eksospotten, altså at det er utslippene som avgiftsbelegges. Det er en helt riktig omlegging.

Det er svært bra at bilavgiftene nå endres slik at vi kan få en sikrere og mer miljøvennlig bilpark. På den måten kan vi redde menneskeliv i trafikken og redusere utslipp av klimagasser. Det er alle tjent med.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre og fylkestingskandidat Hedmark Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: