Publisert av: Yngve Sætre | november 4, 2014

Innlegg i Fylkestinget 04.11.14 om å avvikle pedagogiske priser i den videregående skolen


Yngve Sætre

Yngve Sætre

Fylkesordfører!

Det står i begrunnelsen for forslaget om å avvikle de pedagogiske prisene at de bidrar til å legge et unødvendig press på elever og tar for lite hensyn til hvor hardt enkelte elever må jobbe for å lære.

Jeg synes denne argumentasjonen er å begynne i feil ende. Poenget må være hva vi kan oppnå med disse prisene.

Etter min mening vil disse prisene fungere som en inspirasjon som kan bidra til at elever og lærere blir mer motiverte for å lære – og lære bort – og at de legger ned en større arbeidsinnsats.

Kunnskapen vi har om videregående skole i Hedmark viser at nettopp motivasjon og arbeidsinnsats er noe vi trenger mer av.

Når det er sagt tror jeg at den største motivasjonen for å prestere i videregående skole må komme fra den enkelte elev selv – ut fra en visshet og en erkjennelse om at utdanning er det som gir dine personlige drømmer et løft. På vegen dit er arbeidsinnsats en forutsetning.

Som skoleeier skal vi ikke være redd for å kommunisere at innsats og engasjement i skolearbeidet er helt nødvendig for både de sterke og de svake elevene. Innsats på skolen er elevenes viktigste bidrag til å forme sin egen fremtid.

Vi må bort fra en skole basert på et prinsipp om at one size fits all. Vi må i stedet løfte de svakeste og utfordre de sterkeste.

Hvis du arbeider hardt og er dyktig kan du lykkes i å nå dine mål – og da kan du også få belønning for din innsats. Dette er samme prinsipp som gjelder på de fleste områder i vårt samfunn.

Fylkesordfører! Jeg er for mer motivasjon, arbeidsinnsats og belønning i skolen. Jeg er derfor imot å avvikle de pedagogiske prisene.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: