Publisert av: Yngve Sætre | september 8, 2014

Nå sparer vi mer


Yngve Sætre juli 2014 2En sparereserve gjør deg mer rustet ved uforutsette hendelser, og legger grunnlaget for bedre økonomi i pensjonisttilværelsen. Sparing gir fleksibilitet i hverdagen og trygghet for fremtiden.

Privat sparing er også positivt for samfunnsøkonomien. Bankinnskudd blir lånt ut til nye investeringer, og sparing i aksjer styrker et aksjemarked som er viktig for bedriftenes kapitaltilgang. Privat sparing bidrar til økt totalproduksjon og sterkere vekstkraft i økonomien.

Høyre/Frp-regjeringen har i år redusert skatten på lønnsinntekt og formue og fjernet arveavgiften. Regjeringen har også økt grensen for sparing i BSU. Til sammen gir dette grunnlag for at familier og enkeltpersoner kan spare mer.

Spareraten i norske husholdninger var i 1. kvartal i år på 9,4 prosent. Ifølge SSB er dette historisk høyt, og vi må tilbake til 2005 for å finne et liknende nivå.

Det er svært positivt at sparingen nå er høyere enn mens de rødgrønne var i regjering. Økt sparing gir mer trygghet og frihet for det enkelte menneske. Regjeringens sparestimulerende tiltak er gunstig både for den enkelte og for landet.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: