Publisert av: Yngve Sætre | februar 9, 2014

Opphev priskontrollen


Yngve Sætre - Minneapolis 2011 Regjeringen har nylig sendt ut et høringsforslag om å oppheve priskontrollen på landbrukseiendommer. Dette er et meget godt forslag. En oppheving av priskontrollen vil bidra til økt investeringslyst i landbruket, og til økt omsetning av landbrukseiendommer.

Viktigst er likevel at dette vil styrke privat eiendomsrett. Gjennom priskontrollen har staten i dag mulighet til å nekte enkeltmennesker å kjøpe landbrukseiendom på grunn av for høy pris. Dette er et angrep på privat eiendomsrett, og en urimelig innblanding i kjøper og selgers fremtidsplaner og vurderinger.

Det er på tide at ordningen med priskontroll blir opphevet slik at vi får mer investeringer i landbruket, og en mer naturlig omsetning av eiendommer basert på respekt for privat eiendomsrett. Jeg håper regjeringen får tilslutning til sitt forslag om å fjerne denne bremseklossen for landbruket.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: