Publisert av: Yngve Sætre | desember 12, 2012

Innlegg i kommunestyret om reguleringsplan for RV 3/25


Høyres landsmøte 04.05.12I kommunestyremøtet i Elverum 12.12.12 ble reguleringsplan for RV 3/25 vedtatt. Her er mitt innlegg i sakens anledning:

Ordfører!

Dette er et stort prosjekt med en totalkostnad på anslagsvis 2,9 milliarder. Strekningen Elverum – Hamar er en av de aller viktigste vegstrekningene i Hedmark og dette prosjektet har stor betydning for næringsliv og privatbilister.

I tillegg er det viktig for trafikksikkerheten. Det har vært 24 ulykker med personskade på RV 3/25 i perioden 2006 til 2010, deriblant en dødsulykke. Dette er altfor mye og den planlagte utbyggingen vil bedre trafikksikkerheten betraktelig.

Denne vegstrekningen er nå så godt utredet at det er på tide å gå fra planlegging og over til handling. Det viktigste nå er at reguleringsplanen blir vedtatt og at vegen får høy prioritet i Nasjonal Transportplan som skal vedtas i Stortinget første halvår 2013. Det er også viktig at den statlige andelen i finansieringen blir så høy som mulig og minimum 40 % slik som fylkestinget har sagt.

Det er sentralt at de politiske partiene i Elverum står samlet i denne saken og vi bør påvirke våre respektive partier på Stortinget til å arbeide for å få fortgang i utbyggingen. I det forslaget til NTP som nå er foreslått ligger det inne en utbygging i perioden 2018-2023. Det er altfor lenge til, og det vil være svært uheldig hvis vi må leve med dagens vegsystem i 10 år til.

Det som nå gjelder er å få vedtatt reguleringsplanen slik at vi kan få fortgang i prosjektet. Vi har ingen tid å miste.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: