Publisert av: Yngve Sætre | juni 27, 2012

Studiebrev fra Harvard 03/12


Boston, Cambridge, 27.06.12:  

Igaar var jeg paa en forelesning i «American government». Foreleseren nevnte Skandinavia som eksempel paa land som legger mye mer inn i demokratibegrepet enn det for eksempel USA gjoer. For aa vise dette trakk han frem at Norge har lovfestet at alle skal ha rett til internett, noe som, ifoelge han, naermest virker latterlig i USA. Jeg ble litt overrasket da jeg hoerte dette da jeg faktisk ikke var klar over at Norge har lovfestet at alle skal ha rett til internett, men det forundrer meg ikke hvis det er tilfelle. Det er mulig foreleseren har et godt poeng, og hans litt sleivete kommentar ser jeg paa som en kuriositet. Jeg kommer ikke til aa ta kurset hans, men det er det helt andre grunner til.

Ellers var jeg ogsaa paa forelesning i Corporate Governance igaar, og det virket meget bra. Den canadiske foreleseren startet faktisk kurset foer klokken var slagen, og bare ca. halvparten av studentene hadde kommet. Om det var et triks for aa faa studentene til aa komme tidsnok vet jeg ikke, men jeg skal vaere ute i god tid neste gang. Forelesningen var verdt aa faa med seg.

Det er endel innkjoep som maa gjores naa i starten, og blant annet har jeg kjoept skoleboeker til totalt ca. 200 dollar. Jeg synes ikke det var saa ille, selv om jeg har hoert noen som har klaget paa prisene.

Foroevrig er tilvaerelsen generelt en ganske stor overgang fra forrige uke hvor jeg var opptatt med formannskap, kommunestyre og jobb. Vegsaken i Elverum var noe av det som sto paa dagsorden om jeg ikke tar feil! Naa gaar det i ganske andre ting. Det er praktiske ting som skal loeses, og det er en ganske hektisk studenttilvaerelse. 

Visse likheter mellom forrige uke og denne uken er det likevel. Jeg printet nettopp ut alle papirene som skal leses til forelesningene i morgen, og jeg ser at jeg faar bruk for en politikers evne til aa skumlese, og trekke ut essensen. Det ble en ganske betydelig bunke med papirer, og jeg registrer at hverken Elverum kommune eller Harvard University har innfoert det papirloese samfunn.  

Foroevrig var jeg paa min andre forelesning i politisk filosofi idag, og der gikk vi blant annet igjennom Platon sin hulelignelse. Saavidt jeg husker gikk vi igjennom det samme paa ex. phil da jeg tok det engang midt paa 90-tallet. Det fortalte meg at dette kurset kanskje ikke er midt i blinken for meg. Kurset virker aa vaere ex- phil beslektet filosofi i en politisk kontekst. Jeg har faktisk planlagt aa ta dette kurset helt siden i januar, men naa har jeg ombestemt meg. Det blir et kurs i komparativ politikk i stedet. Papirene for kursbytte er sendt inn og byttet er registrert. Jeg haaper og tror jeg har gjort det riktige. 

Naa skal jeg spise middag foer dagen avsluttes med et par-tre timer paa lesesalen.

Yngve Saetre

Reklame

Svar

  1. Jeg lærte om hula på ex. phil jeg også. Sikkert lurt å bytte!

    • Ja, det tror jeg også! Da man har dratt så langt får man prøve å lære noe nytt. Kurset i komparativ politikk virker bra. Vi skal blant annet ha en presentasjon for klassen midtveis. Det kan jo bli gøy!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: