Publisert av: Yngve Sætre | juni 24, 2012

Studiebrev fra Harvard 01/12


Boston, Cambridge,  24.06.12:

Loerdag 23. juni kl. 03.15 reiste jeg fra Loeten med kurs for Gardermoen. Maalet var Boston og Harvard Summer School. Etter en reise paa ca. 12 timer, inkludert et par timer paa flyplassen i Amsterdam, var jeg fremme. Reisen gikk veldig fint, og innflyvingen til Boston var flott. Neste gang skal jeg proeve aa sikre meg en vidusplass for aa faa sett utsikten enda bedre.

Det er ikke til aa legge skjul paa at det var med en viss spenning jeg satt paa flyet. Jeg visste egentlig ikke helt hva jeg gikk til, og det vet jeg fortsatt ikke helt. Men jeg tror generelt at man bare har godt av aa gi seg selv noen nye opplevelser, og noen nye utfordringer. Er det ikke noen som har sagt noe om at hvis man ikke mister fotfestet enn gang innimellom, saa mister man seg selv…? 

Selv om jeg fortsatt ikke helt vet hva jeg gaar til er noe paa plass. Jeg har faatt plass og innlosjert meg paa Adams house, et studenthus som er bygget ca. aar 1900. Huset oser av historie. Franklin D. Roosevelt har visstnok bodd her, og John F. Kennedy hadde moeter med veilederen sin paa hovedoppgaven i dette huset. Huset er gammelt og aervaerdig, men det er ikke pusset opp paa noen aar, og noen vil helt sikkert hevde at standarden ikke er paa topp. Det bekymrer meg minimalt. Rommene er store, og atmosfaeren er upaaklagelig. Det holder i massevis for meg.  

Ellers er det et internasjonalt miljoe her. Jeg bor sammen med en brasilianer, en svenske og en amerikaner (som for tiden bor i Tokyo). Kvelden igaar ble brukt til litt sosialt samvaer, og det er hyggelig aa konstatere at jeg bor sammen med trivelige mennesker. I kveld er det et informasjonsmoete paa huset hvor vi ogsaa skal bli litt bedre kjent.

Dagen i dag har saa langt gaatt med til aa komme inn i en litt bedre doegnrytme, ordne opp i noen dataproblemer som jeg hadde med e-posten og brukernavnet, og bli litt bedre kjent i omraadet. Det er godt og varmt her, noe helt annet enn det var i Norge naar jeg dro derfra. Saa da det kom et skikkelig regnskyll igaar (med lyn og det hele) var det nesten litt behagelig.

I morgen begynner forelesningene. Kl. 12.00 skal jeg ha min foerste forelesning i politisk filosofi. Det gleder jeg meg til. Etter det jeg har hoert skal forelesningene her paa Harvard holde et meget hoeyt nivaa, men det kreves ogsaa mye av studentene. Spraakursene er visstnok noe av det mest arbeidskrevende. 6 timer med «homework» hver dag i tillegg til forelesninger er visstnok ikke uvanlig. Det blir ihvertfall veldig spennende aa se hvilket nivaa kurset i politisk filosofi ligger paa, hvordan forelesningene er, og hvor mye som kreves. Jeg skal ihvertfall gjoere mitt beste. Det er jo derfor jeg er her!

Yngve Saetre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: