Publisert av: Yngve Sætre | juni 22, 2012

Ny kurs for Elverum


De borgerlige partiene i Elverum har vært i posisjon i over et halvt år, og har markert en ny kurs for Elverum. Kursendringen har ikke vært drastisk, men den har vært tydelig. Etter hvert vil den gi effekter på flere områder. Noen resultater ser vi allerede, og mer vil komme.

Elverums innbyggere kan glede seg over lavere eiendomsskatt i 2012. Dette er positivt på flere måter. Kommunen blir mer attraktiv for tilflytting, og det er gunstig for næringslivet. Redusert eiendomsskatt innebærer også mer rettferdighet og forutsigbarhet for innbyggerne. Det er verdt å merke seg at Elverum skiller seg positivt ut på dette området. De fleste andre kommuner i Hedmark opprettholder eller øker eiendomsskatten. I Elverum vil vi halvere eiendomsskatten i inneværende valgperiode.

De borgerlige har sagt nei til fortsatt kompostering på Hornmoen. Hvis Fylkesmannen følger opp dette vedtaket innebærer det at vi kan legge luktproblemene fra Hera vekst bak oss. Denne verkebyllen har plaget Elverums innbyggere i altfor lang tid, og det er på tide å avslutte dette triste kapitlet. Uten borgerlig handlekraft hadde ikke dette skjedd. Arbeiderpartiet og SV ønsket å fortsette med kompostering på Hornmoen. Dette ville etter vår mening utsette Elverums innbyggere for en uholdbar risiko for fremtidige luktutslipp, med alt hva det innebærer av negative konsekvenser.

I skolen i Elverum gjennomføres det nå en satsing på tidlig innsats, noe som innebærer høyere lærertetthet og mer oppfølging av elever med særlige behov. Erfaring viser at tidlig innsats er et meget godt tiltak for mer kunnskap i skolen. Denne strategien er derfor vesentlig for vår visjon om å skape en kunnskapsskole for fremtiden. Elverum er også delaktig i flere skoleprosjekter, og det gjennomføres en betydelig satsing på etter – og videreutdanning av lærere. Dette vil etter alt å dømme gi positive resultater på sikt.

Vi ønsker en mer aktiv eierskapspolitikk, og en mer dynamisk forvaltning av kommunens store verdier i Elverum Energi. På grunn av dette utnevnte generalforsamlingen i mai et nytt styre i selskapet. Dette er ingen mistillit til det gamle styret, men ønsket om fornying og en ny kurs gjorde det nødvendig med utskiftninger. Vi har store forventninger til hva Elverum Energi og det nye styret vil prestere de neste årene.

De borgerlige partiene har ambisjon om å få på plass to kommunepsykologer i Elverum i 2013. Dette er det behov for. Folkehelseprofilen viser at Elverum har flere personer som lider av psykisk sykdom enn landsgjennomsnittet. Kommunen har et ansvar for å hjelpe de som ikke kan hjelpe seg selv – også når det gjelder psykiske lidelser.

Disse endringene viser at de borgerlige partiene, med ordfører Erik Hanstad i spissen, har evne og vilje til en ny kurs for Elverum. Vi vil i større grad sette det enkelte menneske i sentrum, og bygge samfunnet nedenfra. Alle gode krefter må tas i bruk for å skape en fremtidsrettet kommune. Det klare målet med kursendringen er å skape mer velferd, trygghet og valgfrihet for det enkelte menneske i Elverum. Vi er på veg mot dette målet.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: