Publisert av: Yngve Sætre | juni 21, 2012

Innlegg i kommunestyret om tilstandsrapport for grunnskolen


Tilstandsrapport for grunnskolen i Elverum ble behandlet i kommunestyremøtet 21.06.12. Her er mitt innlegg i kommunestyremøtet:

Ordfører!

Denne rapporten gir en god statusrapport for skolen. Men dessverre er resultatene gjennomgående altfor dårlige. Bak disse resultatene er det unge mennesker med fremtidsdrømmer. Min bekymring er at er at det er endel drømmer og muligheter som blir ødelagt fordi resultatene er for dårlige. Det er meget alvorlig. Vi som skoleeiere har et ansvar for å gi barn og unge muligheter, og på dette området kan vi ikke svikte.

Min visjon er derfor at vi må skape en kunnskapsskole for fremtiden som gir elevene muligheter.

Det er på tre nivåer vi må forbedre oss for å få dette til. For det første må vi som skoleeiere sette klare mål for skolen vår, og vi må gi skolen gode nok rammer for å nå disse målene. For å kunne sette mål og gi rammer må vi kjenne tilstanden i skolen og legge for dagen ekte engasjement og kunnskap i skolepolitikken.

For det andre må vi få bedre skoleledelse. Rektorer og skoleledere må få frihet til å sette inn faglige tiltak samtidig som det stilles krav til deres kompetanse og resultater.

Det viktigste området vi må forbedre er lærerne. Vi må få bedre, mer kompetente og mer motiverte lærere. Det viktigste vi som skoleeiere kan gjøre er å sørge for at lærerne får gode muligheter til å utøve sin lærergjerning samt at vi gir gode muligheter til etter og videreutdanning av lærere. Når vi gir muligheter skal vi i den andre enden også stille krav til hva lærerne oppnår i klasserommet.

Kommunestyre. Skolen er en av kommunens aller viktigste oppgaver. Den kan vi ikke svikte. Vi må imidlertid ikke gå i den fellen å tro at penger er den eneste løsningen for å få en god skole. Skole er ett av de få områder hvor mer penger ikke er løsningen alene. Det kreves innsats fra alle parter for å få bedre resultater og skape en kunnskapsskole for fremtiden. Det må vi sammen få til. Alternativet er ikke akseptabelt.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: