Publisert av: Yngve Sætre | februar 22, 2012

Søndagsåpne butikker


I Vårt Land 20. februar står det å lese at det er en kraftig vekst i søndagsåpne butikker, og de teller nå 324 av om lag 4000 butikker totalt. LO raser over dette og får støtte fra Rema 1000, som mener lovverket er urettferdig.

Lovverket tillater såkalte «Brustad – buer», som skal være under 100 kvadratmeter, og ha et begrenset vareutvalg. Logikken skapt av Arbeiderpartiet er altså at det er lov med søndagsåpne butikker hvis de er trange og har et dårlig vareutvalg. Blant de 324 søndagsåpne butikkene er det også endel som får ha åpent fordi de ligger på turiststeder. Underforstått er det altså greit å handle søndagsmat hvis du skal på hytta, men ikke ellers.

Utviklingen i EU går i retning av en liberalisering på tjenesteområdet, og jeg mener Norge bør følge etter. «Brustad – buer» har i og for seg vært et skritt i riktig retning, men nå er det på tide å ta skrittet fullt ut og tillate søndagsåpne butikker. Det vil gi mer ryddige regler, og mer fleksibilitet og frihet for oss forbrukere.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: