Publisert av: Yngve Sætre | desember 20, 2011

Fremover for Elverum


15. desember ble budsjett og økonomiplan for Elverum kommune vedtatt i kommunestyret av samarbeidspartiene Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Venstre og Team Elverum. Budsjettet er bygget på et solid og gjennomarbeidet forslag fra rådmannen. Det vedtatte budsjettet er offensivt, og det peker fremover mot lysere økonomiske tider for Elverum kommune.  Driftsbudsjettet øker med 44 millioner kroner i 2012, noe som innebærer en aktivitetsøkning. Skatt, skole og næringsutvikling er sentrale elementer i det borgerlige budsjettet.

Vi mener at eiendomsskatt er en urettferdig og usosial skatt fordi det er en skatt på kvadratmeter, og ikke på lommebok. Det er også prinsipielt betenkelig at noe av det som skaper størst trygghet for den enkelte, nemlig hjemmet, skal beskattes. Eiendomsskatt er en form for heftelse på den enkeltes bolig, og den gir et negativt signal til de som vurderer å flytte til Elverum. Vi er derfor glade for at vi de neste fire år halverer eiendomsskatten. Det vil gjøre Elverum mer attraktiv for tilflytting og gi økt trygghet for hus og hjem.

Skole er helt sentralt for at vi skal kunne gi våre barn og unge en god fremtid. Vi styrker derfor tidlig innsats i skolen, noe som innebærer en økt lærertetthet for de yngste elevene. Dette er en bevisst satsing på å skape en kunnskapsskole for fremtiden i Elverum. Rehabilitering av skolebygg er også viktig i vår satsing på skole. Vi ønsker å fullføre det arbeidet som allerede er påbegynt, og vil derfor sluttføre rehabilitering av Søbakken skole. Dette tiltaket må imidlertid ikke ses isolert, men som et ledd i en større plan for rehabilitering av skolebygg i Elverum.   

Vi vil satse på næringsutvikling slik at vi kan få vekst og flere innbyggere i Elverum. I budsjettet er det derfor midler til en ny stilling som næringsmedarbeider, samt en betydelig styrking av avdeling for næring, plan og kommunalteknikk, slik at vi kan legge til rette for økende aktivitet og mer utbygging. Lavere eiendomsskatt er også gunstig for næringslivet. Det vil bidra til å tiltrekke seg nye bedrifter og styrke de eksisterende.

Andre viktige poster i budsjettet er en fortsettelse av utbyggingen av kompetansesenter på Vestad, utvidelse av kirkegården i Heradsbygda, utbedring av kirken i Hernes, støtte til Elverum Flyers/ Unified, tilskudd til ladestasjon på Basthjørnet, økt bemanning på hjelpemiddellageret, økt satsing på internasjonalt arbeid, ti nye tiltaksplasser på Tunet og styrking av det rusforebyggende arbeidet i Elverum.

Dessuten styrkes satsingen på byutvikling, noe som blant annet innebærer økte midler til kommunale veger, gatelys og grøntanlegg. Det blir bygget boliger til mennesker med demenssykdom, og det settes av midler til flyktningeboliger og sosialboliger. Alt dette er tiltak som vil komme innbyggerne til gode i form av bedre tjenester og økt velferd.

I bunnen av budsjettet ligger det en solid porsjon ansvarlighet. Videre er budsjettet fylt av en borgerlig moderasjon som setter det enkelte menneske i sentrum. Det hele er tilslutt krydret med de fem partiers egenart og tradisjonsrike kjennetegn. Til sammen har dette blitt et visjonært og helhetlig budsjett som peker ut en vital retning for Elverum. Vi erkjenner at fremtiden skapes av mennesker, ikke av budsjetter alene. Det vedtatte budsjettet er likevel et meget godt utgangspunkt for å bringe Elverum fremover – og det vil gi mer trygghet og velferd for Elverums innbyggere.

Yngve Sætre

Reklame

Svar

 1. En meget god kronikk Yngve!

  Jeg håper, og regner med, at det går godt med Elverum fremmover nå med Høyre ved roret. Forsøker å følge med litt fra sidelinjen, selv om det er litt langt ifra Abu Dhabi til Elverum. Ha ett Godt Nytt og innholdsrikt politisk høyreår.

  Med vennlig hilsen

  Joakim Ekseth

 2. Hei, og takk for det, Joakim! Jeg har stor tro på Elverums fremtid med Høyre ved roret. Bra og inspirerende for oss at du følger lokalpolitikken her i Elverum fra Abu Dhabi.

  Ønsker deg et riktig godt nytt år!

  Yngve Sætre


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: