Publisert av: Yngve Sætre | september 18, 2011

Refleksjoner etter valget


Elverum Høyre fikk en oppslutning på 36% ved kommunevalget, noe som er en fremgang på 18,5 prosentpoeng i forhold til valget for fire år siden. Vi øker vår kommunestyregruppe fra seks til hele tretten representanter! Hvem som kommer inn i kommunestyret fra Elverum Høyre kan du lese her.

For å sette resultatet i perspektiv kan det nevnes at de beste resultatene Elverum Høyre tidligere har oppnådd etter krigen var 24% ved stortingsvalget i 1981 og 22,2 % ved kommunevalget i 1979. Et resultat på 36% er dermed formidabelt.

Nå venter den viktige oppgaven med å iverksette Elverum Høyres politikk. I dette arbeidet skal vi ha stor respekt for våre samarbeidspartnere i Fremskrittspartiet, Venstre, Senterpartiet og Team Elverum. Høyre er Høyre og vi skal fremheve vår egen politikk, men vi har ikke flertall i kommunestyret alene så det blir derfor helt essensielt at vi får til en styringsdyktig og forutsigbar politisk linje i samarbeid med de nevnte partier. Den oppgaven ser jeg meget optimistisk på.

Vi skal heller ikke glemme opposisjonen. Gode ideer fra Arbeiderpartiet og SV skal vi lytte til med genuin interesse. Vi skal huske på at et av kjennetegnene på et velfungerende demokrati er at mindretallet blir tatt hensyn til, lyttet til og behandlet med respekt. Dette må være et generelt mål i Elverumspolitikken de neste fire år.

Etter valget er jeg glad på vegne av Elverums befolkning som nå får et politisk skifte, jeg er takknemlig for at Elverum Høyre får denne muligheten, og jeg er begeistret over at Høyres Erik Hanstad blir ny ordfører i Elverum. Erik har gjennomført en meget god valgkamp, og han har representert Elverum Høyre på en forbilledlig måte. Erik har alle egenskapene en ordfører trenger, og mer til.

Vi har nå de beste forutsetninger for å iverksette vårt program og gi Elverum en ny giv og en ny kurs. Det er bare å brette opp skjorteermene og gå igang med arbeidet. For egen del gleder jeg meg stort til å ta fatt på oppgavene som venter!

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: