Publisert av: Yngve Sætre | juli 1, 2011

Næringsutvikling i Elverum


Elverum har en lav andel sysselsatte i privat næringsliv i forhold til andre kommuner i Norge, og i statistikker over bedriftsetableringer kommer vi dårlig ut. Dette er bekymringsfullt, og det bør derfor være et klart mål for Elverum å utvikle flere arbeidsplasser i privat næringsliv.

Tre tiltak vil bidra til det. For det første vil en redusering av eiendomsskatten bidra til å tiltrekke nye bedrifter til Elverum. For det andre bør vi i større grad utnytte næringspotensialet til våre arealressurser, og sikre god infrastruktur med et ringvegsystem utenom sentrum. For det tredje bør vi videreutvikle Elverumsregionen næringsutvikling (ERNU) som et kraftsentrum for næringsutvikling i vår region, og etablere ERNU som en aktør i det offisielle virkemiddelapparatet.

Ved å styrke eksisterende næringsliv og utvikle nye bedrifter kan Elverum ta steget ut av oljeskyggen og etablere seg som et fremtidsrettet regionsenter i vekst.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: