Publisert av: Yngve Sætre | mai 20, 2011

Synkende folketall i Elverum


I Østlendingen i dag står det å lese at folketallet i Elverum nå er synkende. Det siste kvartalet var det en nedgang på fire personer. Dermed er en lang og positiv trend med økning i folketallet brutt. For første gang siden 2004 er det en nedgang i folketallet i Elverum.

Økning i folketall gir generelt en positiv signaleffekt og er en indikator om god utvikling i en kommune. Dessuten gir befolkningsøkning mer penger fra staten, og det gir grobunn for verdiskaping, vekst og utvikling. Derfor er det betenkelig at Elverum nå opplever at befolkningsveksten har stagnert og snudd seg til en nedgang.

Tilfeldigheter og trender utenfor politisk kontroll har stor innflytelse på befolkningsutvikling og flyttestrømmer. Dette er naturlig. Likevel må lokalpolitikere være seg sin oppgave bevisst og legge tilrette for vekst, tilflytting og utvikling. Det viktigste i så henseende er å sikre et godt lokalt velferdstilbud. Dessuten bør det gis gode muligheter for lokal næringsutvikling og et mangfoldig boligmarked.

Selv om det er nedgang i folketallet i Elverum er det grunn til å glede seg over utviklingen i våre nabokommuner. Både Åmot, Trysil, Våler og Løten viser en positiv utvikling. Det er likevel et overraskende svakhetstegn at utviklingen i regionsenteret viser en liten nedgang. Imidlertid er det ingen grunn til å overdrive betydningen av dette etter bare ett kvartal. La oss i første omgang håpe det er midlertidig.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: