Publisert av: Yngve Sætre | mai 25, 2022

Spørsmål i kommunestyret 28.04.22 om busstilbudet Elverum – Hamar


Ordfører!

Jeg har følgende spørsmål:

Hva har ordfører gjort, og hva vil ordfører gjøre, for å bidra til at det etableres et bedre busstilbud med flere ukentlige avganger mellom Elverum og Hamar?

På de fleste områder går samfunnet fremover og tilbud og tjenester forbedres år for år. Men på minst ett område i vår region har utviklingen i det siste gått i feil retning. Busstilbudet mellom Elverum og Hamar har blitt dårligere de to siste årene ifølge en artikkel i Østlendingen 9. april.

Særlig er rutetilbudet i helgene svekket. Fra søndag kveld til mandag morgen er det et opphold på 10 timer mellom avgangene, og fra lørdag kveld til søndag formiddag er det et enda lengre opphold.

Dette er på tider med til dels mange reisende, og etter min mening er dette et uholdbart dårlig tilbud. I tillegg er nattbussen i helgene også helt borte, noe som også er en svekkelse av tilbudet.

Denne nedskjæringen av rutetilbudet står ikke i stil med de uttalte målene om å styrke Elverum og Hamar som en felles bo- og arbeidsmarkedsregion. Potensielt sett kan det også begrense innbyggerveksten til Elverum, og det kan påvirke omdømmet til regionen.

Derfor handler denne saken egentlig om mer enn bussruter, den handler i ytterste konsekvens om samfunnsutvikling og vekstkraft.

I artikkelen i Østlendingen vises det til at ordfører i valgkampen for snart ett år siden var opptatt av kollektivtilbudet mellom Elverum og Hamar. Det er derfor naturlig å spørre ordfører hva hun har gjort, og hva hun vil gjøre med denne problemstillingen.

Elverum kommune har selvsagt ikke direkte styring med bussrutene, men som i all politikk handler det om å vise engasjement og kjempe for sine saker.

Erfaring viser at de er fullt mulig å påvirke bussrutene mellom Elverum og Hamar politisk. I den forbindelse vil jeg gjerne minne om at det i 2012, mens Erik Hanstad var ordfører, ble etablert direkte bussruter mellom Elverum og Hamar. Dette skjedd etter politisk påtrykk fra blant annet Elverum Høyre.

Direkteruter er på plass og det er bra, men Elverum kommune har fremdeles en jobb å gjøre for å bidra til et bedre busstilbud mellom Elverum og Hamar.

Jeg håper denne saken kan løftes til det beste for innbyggerne og de reisende i vår region.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: