Publisert av: Yngve Sætre | november 2, 2018

Innlegg i kommunestyret 31.10.18 om tertialrapport 2. tertial 2018


Rådhuset 04.08.15 (3)

Ordfører!

Denne rapporten gir en god og nyttig beskrivelse av tilstanden både når det gjelder økonomi og tjenesteproduksjon i Elverum kommune.

Som vi har vært inne på mange ganger er det særlig befolkningsutviklingen som bekymrer oss. Nedgangen på 27 innbyggere i første halvår er et alvorlig varsel, selv om vi vet at tilflyttingen tradisjonelt sett er sterkest i andre halvår.

Et forventet negativt avvik på 27 millioner er også bekymringsfullt, men det er tilfredsstillende at rådmannen har gode løsninger på hvordan dette skal dekkes inn.

Skoleresultatene må nevnes. Grunnskolepoengene for 10. trinn er nå 42,5, noe som er svært gledelig.

Tallet blir spesielt imponerende når vi ser utviklingen fra 2009, når vi lå på 37,2. Med bevisst arbeid har vi gradvis økt dette, og 42,5 er over gjennomsnittet både i Hedmark og i landet.

Det er grunn til å rette en stor takk og samtidig gratulere elever, lærere, foresatte og foreldre i Elverumsskolen med flott innsats.

Skoleresultatene er noe vi i større grad bør bruke i markedsføringen av kommunen overfor bedrifter og potensielt nye innbyggere.

Vi har en god grunnskole i Elverum, og vi gir elevene en solid ballast til å møte fremtidig utdanning og yrkesløp. Dette bør være et viktig argument når familier skal velge fremtidig bosted.

Det er også meget positivt at sykefraværet er redusert med 1,64 % i siste tertial. Vi har nå et nærvær i kommunen på 94,4 prosent, noe som tilsvarer et sykefravær på 5,6.

I den sammenheng er det interessant å registrere at det totale sykefraværet i Norge i 2. kvartal 2018 lå på 6,2 prosent.

Også på dette området ligger vi altså bedre an enn landet for øvrig. Til tross for dette må vi selvsagt ha klare mål om å forbedre oss ytterligere.

Vi tar rapporten til etterretning vel vitende om at vi har utfordringer, men også med visshet om at det er mange og store lyspunkter i driften av Elverum kommune.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: