Publisert av: Yngve Sætre | juni 28, 2018

Innlegg i kommunestyret 20.06.18 om tjenestegjennomgang og salderingstiltak handlings – og økonomiplan


Rådhuset 04.08.15 (3)

Ordfører!

Mye er sagt i denne saken både på strategikonferansen, i formannskapet og i media og det er ikke nødvendig å gjenta alle resonnementer og argumenter.

Det jeg vil si fra den borgerlige siden er at vi er meget klar over det økonomiske alvoret, og vi er rede til å ta ansvar.

Derfor har vi i vårt forslag gått inn for å gjennomføre kutt tilsvarende 39 millioner av rådmannens foreslåtte 48 millioner. Blir dette for lite er vi rede til å gå ytterligere runder.

Når det er sagt er det klart at kuttene vi nå tar er betydelige og noe vi skulle vært foruten.

Det som særlig har vært viktig for oss er å skjerme frivillig sektor, barn og unge, Møteplassen, Sætre og en del tiltak som ikke betyr så mye i kroner og øre, men som handler om vår identitet og vår stolthet over å bo og leve i Elverum.

Så har jeg sett at det har vært en diskusjon om utekontakten i media og at også Arbeiderpartiet har tatt ut dette kuttet i sin liste.

I diskusjonen om dette må vi huske at kommunens tjenester også endrer seg uavhengig av økonomi rett og slett fordi behovene til samfunnet er i endring.

Rådmannens forslag om å gå bort fra utekontakter og i stedet satse på et innsatsteam mener vi er godt faglig begrunnet, rett og slett fordi behovet nå er mer konkret oppfølging nærmere folk, noe et innsatsteam vil kunne gjøre.

Vi velger derfor å følge rådmannens anbefalinger på dette punktet. Jeg vil samtidig understreke at dette er et område vi vil følge nøye med på fremover.

Ellers vil jeg nevne parkeringsavgift. Det Elverum trenger nå er mer liv, aktivitet og besøk i Leiret.

Parkeringsavgift vil ha den motsatte effekten. Det sier næringslivet selv og det sier logikk og sunn fornuft.

Dessuten er det i anslaget om 3 millioner kroner i inntekter ikke tatt høyde for utgiftene ved tiltaket og at mange besøkende og beboere rett og slett vil reise andre steder å handle, eller slutte å parkere i Leiret.

Derfor sier vi nok engang klart nei til parkeringsavgift i sentrum.

Til slutt vil jeg minne om at selv om vi kutter 39 millioner har vi fremdeles et årlig driftsbudsjett på 1,6 milliarder, og vi skal investere 1,2 milliarder den neste fireårsperioden.

Vi har lavere arbeidsledighet enn Hedmark og landet, det skapes nye jobber og vi har bedre skoleresultater enn landsgjennomsnittet.

Vi er en god kommune og bo i og leve i – og vi skal bli enda bedre.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: