Publisert av: Yngve Sætre | juli 6, 2012

Studiebrev fra Harvard 07/12


Boston, Cambridge, 05.07.12.

En liten digresjon om vær og vind i dag: Her i Cambridge er det for tiden meget godt og varmt. Aircondition er derfor nødvendig, men amerikanerne har (etter mitt syn) en tendens til overdreven bruk av dette ellers nyttige virkemiddelet.

Dette gir seg utslag i at det er hensiktsmessig å ta på seg ekstra klær når man skal inn et sted, og ta av seg klær når man skal ut. Dette er for meg litt ulogisk (og det er såvidt jeg husker det motsatte av det vi pleier å gjøre i Norge). Men også ulogiske situasjoner må håndteres, og følgelig har jeg med meg godt med varme klær når jeg skal på forelesning, selv om det ute er stekende  sol og varmt som i ei badstue.

Til tross for dette har jeg pådratt meg en forkjølelse. Det er jeg ikke alene om. På forelesning her om dagen virket det som hele klassen hostet og harket synkront.

Jan P. Syse var en meget fornuftig mann som snakket varmt om verdien av moderasjon. Dette tidløse temaet er aktuelt i mange sammenhenger, og kanskje de som styrer  aircondition anleggene her på Harvard med fordel kunne lyttet litt til Syses råd om moderasjon?

Det ovenstående var et lite hjertesukk over en meget liten sak i den store sammenhengen. Likevel minte den meg om betydningen av moderasjon, og det i seg selv er ikke betydningsløst.

Forøvrig har jeg det flott her på Harvard, og forkjølelsen er iferd med å slippe taket.

Yngve Sætre

Reklame

Svar

  1. Hei igjen Yngve
    Godt å høre at du passer på å kle deg ‘probert’. For øvrig er jeg helt enig i at moderasjon er et område vi må ha mer fokus på. Målet må jo være å bruke ressursene best mulig, – for flest mulig, og da må enkelte ting modereres. Da bør man kanskje begynne med å se nærmere på det som ikke gavner, men skaper frustrasjon for hvermannsen 😉Alle her hilser og ønsker deg alt godt videre.
    Hilsen Erik

  2. Hei, Erik! Jeg er selvsagt helt enig i det du skriver. Moderasjon er en god konservativ verdi som er viktig for skape balanse i både store og små samfunn. Forøvrig har jeg tenkt pragmatisk og funnet meg en trivelig plass på biblioteket på Harvard Law School, hvor det er mer fornuftig temperatur 🙂

    Takk så mye for hilsener, og det hilses tilbake!

    Yngve


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: