Publisert av: Yngve Sætre | juni 6, 2012

Innlegg i kommunestyret om Elverum kommunes årsmelding


I kommunestyremøtet 30.05.12 holdt jeg et innlegg i kommunestyret om kommunens årsmelding. Her er innlegget:

Ordfører!

Kommunen kan ikke være alt for alle, men den skal gjøre for andre det andre ikke kan gjøre for seg selv. Kommunen skal legge til rette for utvikling, men den skal ikke nødvendigvis gjennomføre tiltakene selv.

Med dette i bakhodet har jeg lest årsmeldingen som viser at Elverum gjennomgående er en godt drevet kommune. Vi når våre overordnede målsettinger på 11 av 13 områder. Dette er bra, og jeg vil gjerne gi honnør til rådmannen og de ansatte for den betydelige arbeidsinnsatsen som er lagt ned i 2011. Den er det grunn til å være stolt av.

Samtidig har vi fremdeles store utfordringer på viktige områder som skole og næringsutvikling. Når det gjelder antall nye bedrifter i Elverum ligger vi langt under våre målsettinger, og resultatene i skolen er bekymringsfulle.

Dette viser at vi har store oppgaver foran oss hvis vi skal klare å skape en kunnskapsskole for fremtiden, sikre oss et økonomisk handlingsrom og bidra til mer verdiskaping i Elverum.

Årsmeldingen viser imidlertid at vi har snudd en negativ utvikling, og at vi er på rett veg. Fra nå er hvert skritt i retning av mer velferd, trygghet og valgfrihet i Elverum – et skritt i riktig retning.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: