Publisert av: Yngve Sætre | mai 9, 2011

Refleksjoner etter kommunestyremøtet 4. mai


Elverum kommunestyre hadde møte den 4. mai, og en av sakene var fordeling av 24,6 millioner kroner i merinntekter. Vi i Høyre støttet rådmannens forslag om å fordele noe til PRO – avdelingen, familie og helse og skole, mens resten settes på fond. Dette var et velbegrunnet forslag fra rådmannens side, og fondsmidlene kan bli gode å finne hvis det oppstår uventede situasjoner senere i 2011.

Det som i utgangspunktet var en positiv sak utviklet seg til en splittende (men dog ganske underholdende) debatt. Det ble åpenbart for alle tilhørere at det snart er valg. Arbeiderpartiet og SV kom med forslag om å gi mer penger til både skole og barnehage, og ordet krise ble brukt i forskjellige sammenhenger. For min del mener jeg at krisebeskrivelsene fra AP og SV er overdrevet, og jeg stoler mer på rådmannens vurderinger enn det som kom fra kommunestyrets talerstol. Viser det seg likevel at situasjonen i skole og barnehage er alvorlig skal vi selvsagt ta tak i dette.

Jeg er generelt forundret over Arbeiderpartiets og SV`s store tro på at mer penger skal løse alle problemer. Dette er litt av den samme holdningen vi ser hos rødgrønne politikere på sentralt hold. Særlig innen skole tror jeg ropet om mer penger ikke adresserer hovedproblemet.

Jeg tror utfordringer i skolen i Elverum – og i Norge forøvrig – ikke går så mye på penger, men heller på kompetanse, organisering og holdninger. Vi trenger en skole hvor kunnskap settes i høysetet og hvor det settes høyere krav til både elever og lærere. Mer penger alene fører ikke til dette.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: